Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΚΡΑΓΙΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΚΡΑΓΙΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

     Η αλήθεια είναι πως το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και στυλ,καθώς επίσης μπορεί να φορεθεί από το πρωί εώς και το βράδυ. Το μυστικό είναι να βρείς τη σωστή απόχρωση για σένα και πίστεψε με θα το καταλάβεις όταν αυτή ενισχύει το χρώμα της επιδερμίδας σου,κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πιο λαμπερά και δίνει μια πιο “φρέσκια” όψη.

     Αυτό ισχύει επίσης και για την επιλογή άλλων αποχρώσεων κραγιών εκτός του κόκκινου. Είναι εύκολο όμως να βρεις την ιδανική κόκκινη απόχρωση ανάμεσα σε δεκάδες αποχρώσεις που κυκλοφορούν? Το ξέρω, είσαι μπερδεμένη γι’ αυτό θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω μέσω αυτού του άρθρου. Το χρώμα του δέρματος μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η ποσότητα της μελανίνης, η απόχρωση του αίματος, το πάχος της επιδερμίδας κ.ά. Επίσης διαφοροποιείται ανάλογα με τη φυλή, το φύλο, την ηλικία, την εποχή του χρόνου και τη γεωγραφική περιοχή. Οι κατηγορίες λοιπόν στις οποίες διακρίνεται το χρώμα του δέρματος είναι δύο και πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει ο τόνος βάσης. Τι είναι ο τόνος βάσης? Ο τόνος βάσης είναι το χρώμα ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αν ανακαλύψεις τον τόνο βάσης της επδερμίδας σου θα μπορέσεις να βρεις και την ιδανική κόκκινη απόχρωση που ταιριάζει σε σένα. Ανάλογα λοιπόν με το χρώμα που υπερτερεί και δίνει τελικά τη βασική απόχρωση της επιδερμίδας μπορούμε να διακρίνουμε δύο κατηγορίες : 1) κατηγορία του κόκκινου (ψυχρός τύπος) και 2) κατηγορία του κίτρινου (θερμός τύπος).

  • Τα δέρματα, το χρώμα των οποίων ανήκουν στην πρώτη κατηγορία (ψυχρός τύπος) ποικίλλουν από ανοιχτό ροζ, καστανοκόκκινο ή και αλαβάστρινο. Συνήθως τα αιμοφόρα αγγεία στο εσωτερικό του καρπού έχουν μπλε, φαιοπράσινο χρώμα.
  • Τα δέρματα, το χρώμα των οποίων ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία (θερμός τύπος) ποικίλλουν από ανοιχτό κίτρινο, ροδακινί, μέχρι και σκούρο χρυσοκαφέ τόνο. Συνήθως τα αιμοφόρα αγγεία έχουν πράσινο χρώμα.

 

Και στις δύο κατηγορίες απευθύνομαι στο φυσικό τόνο της επιδερμίδας και όχι στην απόχρωση που έχει προέλθει μετά από ηλιοθεραπεία. Αν ανήκεις λοιπόν στην πρώτη κατηγορία (ψυχρός τύπος) τότε σου ταιριάζουν οι blue-red αποχρώσεις κραγιόν. Οι κόκκινες αποχρώσεις δηλαδή που εμπεριέχουν μέσα τους μπλε τόνους. Συνήθως οι αποχρώσεις αυτές είναι πιο βαθιές και όχι τόσο λαμπερές. Μερικές αγαπημένες αποχρώσεις είναι το Kingdom από την εταιρεία Beauty Is Life ή το Ruby Wood από τη MAC. Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία (θερμός τύπος) οι αποχρώσεις που σε κολακεύουν είναι οι πιο orange-red.Δηλαδή οι αποχρώσεις του κόκκινου που εμπεριέχουν μέσα τους πορτοκαλί-κόκκινους τόνους. Αγαπημένες αποχρώσεις είναι το Red από την εταιεία Beauty Is Life ή το Lady Danger από τη MAC. Αυτοί είναι κάποιοι γενικοί κανόνες και ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει έτσι ώστε να επιλέξετε την ιδανική απόχρωση που ταιριάζει σε εσάς χωρίς να είστε υποχρεωμένες να τον ακολουθήσετε. Εύχομαι οι παραπάνω συμβουλές να σας βοήθησαν!